dilluns, 21 de maig del 2012

CORPUS A LA SEU 2012

EL CORPUS A LA SEU 2012
AIXÒ ÉS EL MEU COS. AQUEST ÉS EL CALZE DE LA MEVA SANG”

La Festivitat del Corpus Christi, de llarga i nostrada tradició a la nostra Església, és anyalment la memòria de la Presència de Jesús entre nosaltres en el sagrament de l’Eucaristia. Aquell que va dir als seus deixebles: “No tingueu por: jo estaré amb vosaltres fina a la fi del món” compleix la seva paraula i ens acompanya sempre, per tal que amb els ulls posats en Ell, ens deixem transformar en sal i llum pel món i així, ser bons servidors de l’Evangeli.

El Capítol de la Catedral vol celebrar aquesta Festa convidant als fidels de l’Església de Mallorca a una oportuna preparació per tal que l’Eucaristia i la Processó del dia del Corpus sigui manifestació fonda de la fe en el Crist Ressuscitat.

Dia 3 de juny, diumenge:
Celebració de l’Eucaristia a la Seu a les 19 hores.
El conjunt vocal Poema Harmònic, Filial de la Universitat Illes Balears, interpretarà la missa de Pau Villalonga, primer mestre de capella de la nostra Seu, recentment recuperada a partir del manuscrit que es troba a l’Arxiu Capitular. Dirigirà el Mestre Joan Company i Florit.

Dia 5 de juny, dimarts:
Taula Rodona a la Parròquia de Sant Miquel, a les 19,30 hores.
Tema: sentit teològic, litúrgic i popular de la Festa del Corpus a Mallorca.
Participen: Mn Joan Bauzà, Degà de la Seu; Mn Pere Oliver, Rector de la Parròquia de Santo Josep Obrer i Membre de la Delegació de Pastoral Catequètica i Litúrgica; el Sr Felip Munar i el Sr. Joan Pascual (moderador). Es projectarà el Vídeo: “Jesús pels carrers de Nova York”.

Dia 7 de juny, dijous:
A la Seu i a les 20 hores.
La paraula i la música expressen la fe en el Crist present en l’Eucaristia. Recital de poemes sobre el tema de la festa del Corpus”.

Dia 8 de juny, divendres:
A la Seu de les 20 a les 21 hores.
Exposició Major i Adoració del Senyor.

Dia 10 de juny, diumenge
A les 17:15 hores: Vespres Solemnes.
A continuació, Celebració de l’Eucaristia presidida pel Sr Bisbe i concelebrada pel Capítol i tots aquells preveres que hi vulguin participar.
Seguidament, Processó pels carrers de la Ciutat Antiga, amb l’itinerari tradicional. 

El Capítol de la Seu.