dissabte, 12 de maig del 2012

ACTES EUCARÍSTICS

* Exposició del Santíssim: Parròquia de S. Miquel de Palma. Tots els dimecres de 18-19 hores.


* Exposició del Santíssim i Rosari: Cada dia a les 18:30 h. al Monestir de la Concepció. C/ de la Concepció.

* Hora Eucarística. Regnum Christi: Dies 17 de maig, dijous i dia 21 de juny. Capella Agustines. C/ St. Gaietà, 7.

* Exposició del Santíssim: A l'Església de les Tereses (Passeig de la Rambla). Els dissabtes de les 19 a les 20 hores i Els diumenges de 20:30 a 22 hores.


50 è CONGRÉS EUCARÍSTIC INTERNACIONAL
10 – 17 DE JUNY DE 2012

Tingué lloc a la capital de la República d’Irlanda el cinquantè Congrés Eucarístic Internacional, obert el 10 de juny, solemnitat del Cos i de la Sang de Crist, i solemnement clausurat el diumenge 17 de juny amb la Statio Orbis o “estació litúrgica”, és a dir reunió de l’Església per a celebrar l’Eucaristia de tot el món i per a tot el món. La presidí el cardenal Marc Oulet, legat papal.

Les sessions del Congrés i les parades de les representacions d’ordes, organismes, corporacions i institucions d’arreu del món catòlic s’instal.laren a la céntrica Royal Dublin Society. Cal destacar el lloc de pregària habilitat per a l’exposició permanent del Santíssim Sagrament, on era palpable la universalitat de l’Església en comunió adoradora amb gent dels cinc continents.

Destacam, entre els mallorquins que assistiren la presència de Mn. Joan Darder Brotat, director de l'Adoració Nocturna Diocesana i Mn.
Jaume Seguí Magenis.

La Statio Orbis, al gran estadi futbolístic de la capital irlandesa Croke Park, revestí carácter apoteòsic tant per la representació de totes i cadascuna de les localitats irlandeses, com per la universalitat que es podía palpar. Com no podía ser d’altra manera, totes les institucions irlandeses hi estaven representades am el president de la República i el primer ministre al capdavant.
El legat papal centrà la seva homilía en el lema del Congrés:

“L’Eucaristia, comunió amb Crist i entre nosaltres”.
Abans de la benedicció final el Sant Pare s’hi feu visiblement present per videoconferència en què recordà que la renovació del Concili Vaticà II ha estat traïda sovint per abusos i irregularitats que ara som cridat a superar en un profund sentit de conversió i renovació interiors fruit de la fe.

Així mateix el papa anuncià la seu del proper Congrés Eucarístic Internacional l’any 2016: Cebú a les Illes Filipines.

 Extracte del FULL Dominical n.31.