diumenge, 29 d’abril del 2012

TEXTOS

Estanca de l'Arxiu Capitular de Mallorca. Foto de  Donald G. Murray
L'ESGLÉSIA VIU DE L'EUCARISTIA

“Desitjes honorar el Cos de Crist?. No el menyspreis doncs, quan el trobis despullat en els pobres; ni l’honoris aquí en el temple amb llenços de seda, si, en sortir del temple l’abandones amb fred i nuesa (…). De que serviria adornar la Taula de Crist amb calzes d’or si el mateix Crist mor de fam?. Dona primer de menjar al famolenc, y després, amb el que sobri, ornaràs la Taula de Crist”.

S. Joan Crisòstom, Arquebisbe de Constantinoble i Doctor de l'Església.

L’EUCARISTIA: FORÇA INIGUALABLE DEL BÉ

L'energia alliberada per la fissió nuclear i la seva força transformadora, serveixen a Benet XVI per visualitzar l'efecte de l'Eucaristia en qui la reb, l'Eucaristia produeix "la fissió nuclear en allò més íntim del ser (...). Només aquesta íntima explosió del bé que venç al mal pot suscitar després la cadena de transformacions que poc a poc canviaran el món".

Homilia, 21 d’agost de 2005.


LA PRIMERA PROCESSÓ DEL CORPUS

El viatge de la Verge Maria per a visitar a la seva cosina Elisabet fou la primera processó eucarística de la història”.

Benet XVI, discurs 31de maig de 2005.


"Mirant en adoració l’Hòstia consagrada, trobam el do de l'amor de Déu, trobam la Passió i la Creu de Jesús, com també la seva Ressurrecció. Precisament a través de la nostra mirada en adoració, el Senyor ens atreu cap a Ell, dins el seu misteri, per a transformar-nos com transforma el pa i el vi".
 
 Benet XVI.